Kamera Zbraslavské náměstí

Občanské sdružení
Zbraslav.info

Právě procházíte Aktuality MČ Praha 16 Vše Tiskové zprávy z radotínské radnice

Tiskové zprávy z radotínské radnice

(2 - user rating)

E-mailem nám došly dvě tiskové zprávy z radnice v Radotíně. Jedna se týká vyvěšení tibetské vlajky - tibetské vlajky se každoročně vyvěšují v den výročí potlačení protičínského povstání v Tibetu, při kterém zemřelo nejméně 80 000 Tibeťanů. Letos od této události, po níž tibetský duchovní a světský vůdce dalajlama odešel z okupované země do exilu, uplynulo už 53 let.

Ve druhé tiskové zprávě MČ Praha 16 informuje o tom, že jako jedna z prvních pražských městských částí nakoupila elektřinu na komoditní burz. Tímto krokem ušetřili radní městské pokladně více než čtvrtinu ze stávajících nákladů na pořizované energie.

Více informací naleznete dále v článku.

Příjemné zjištění také je, že radnice Radotína je nyní i na Facebooku a pružně zde reguje na dotazy občanů. Nyní oficiální facebookové stránky Radotína čekají na svého 1440 uživatele, který by si je přidal do oblíbených, můžete to být i vy.

V Radotíně opět zavlaje tibetská vlajka - Tisková zpráva
Kateřina Drmlová, Kancelář úřadu městské části Praha 16

Stejně jako v minulých letech, i letos se 10. března Městská část Praha 16 připojí k celosvětové akci „Vlajka pro Tibet“. Zde bude vyvěšena na hlavní budově zdejšího úřadu (Václava Balého 23/3, Praha-Radotín).  Již poosmé se tak Radotín symbolicky připojí k celosvětové kampani na podporu tibetského lidu v jeho snaze o osamostatnění. Celosvětová kampaň Vlajka pro Tibet vznikla v polovině devadesátých let v západní Evropě a spolu s celoevropskými demonstracemi se stala jednou z nejvýznamnějších symbolických akcí na podporu Tibetu. Vyvěšení tibetské vlajky je vyjádřením solidarity s tibetským národem. Tibetské vlajky se každoročně vyvěšují v den výročí potlačení protičínského povstání v Tibetu, při kterém zemřelo nejméně 80 000 Tibeťanů. Letos od této události, po níž tibetský duchovní a světský vůdce dalajlama odešel z okupované země do exilu, uplynulo už 53 let.

Nákupem elektřiny na komoditní burze ušetří Městská část Praha 16 více než čtvrtinu nákladů
Kateřina Drmlová, Kancelář úřadu městské části Praha 16

Jako jedna z prvních pražských městských částí nakoupil elektřinu na komoditní burze Radotín (Městská část Praha 16). Radnice sdružila plánovanou roční spotřebu spolu se zřizovanými školními a sportovními zařízeními a dalšími subjekty do jedné centralizované poptávky 1075 megawatthodin elektřiny v hladině nízkého napětí.
Za místo nákupu zvolila Českomoravskou komoditní burzu Kladno, která se se svými zobchodovanými objemy stala centrálním trhem s energiemi pro veřejné zadavatele a tržním místem pro realizaci veřejných zakázek. Tímto krokem ušetřili radní městské pokladně více než čtvrtinu ze stávajících nákladů na pořizované energie. Samotný nákup proběhl formou elektronické burzovní aukce 8. února. V silně konkurenčním prostředí se podařilo snížit jednotkovou cenu elektřiny pro letošní a příští rok až na 1369 Kč/MWh, a to z původních průměrných 1724 Kč/MWh (bez DPH a bez dalších poplatků, například paušální platby za odběrné místo).
„Při nakupovaném objemu dodávek 1075 MWh elektřiny představuje dosažená celková úspora částku téměř 600 tisíc korun včetně DPH, což je výrazně více, než jsme si od nákupu původně slibovali. Pro rozpočet samotné městské části to znamená náklady nižší o 385 tisíc korun, dalších 99 tisíc ušetří naše mateřská škola a sportovní hala,“ poznamenává Mgr. Miroslav Knotek, 1. zástupce starosty. Sportovní centrum Radotín spravující obecní areál nového stadionu ušetří 40 tisíc Kč, TJ Sokol Radotín 35 tisíc a Ivo Synek provozující stravovací zařízení pro místní seniory 37 tisíc Kč.
Uvedenou nejnižší cenu v aukci nabídla a dodavatelem pro období od 1. dubna 2012 a konce roku 2013 se stala společnost CENTROPOL ENERGY, a.s.

Ze všech možností daných zákonem o veřejných zakázkách zvolila Praha 16 formu nákupu energií na komoditní burze proto, že se jedná o nejefektivnější způsob nákupu. „Jednoznačně se ukázalo, že jsme se vydali správnou cestou. Nejde přitom jen o vysoutěženou cenu, ale rovněž o nízké administrativní náklady samotného nákupu a zpřehlednění dodavatelských a smluvních vztahů – desítky smluv a jejich dodatků nahradila jediná o šesti stranách,“ uzavírá Ing. Pavel Jirásek, tajemník Úřadu městské části Praha 16.

Nákupu elektřiny se oproti plánu nezúčastnily další obecní organizace, základní škola a technické služby, protože mají uzavřeny dlouhodobé kontrakty se stávajícími dodavateli. Z úspor se tak budou moci těšit až po další plánované aukci na období od roku 2014.

Obě tiskové zpráv zaslala
Kateřina Drmlová
Kancelář úřadu městské části Praha 16

e-max.it: your social media marketing partner

Náš facebook

Datum a čas
Spolupracující weby

zbraslavhistorie.info
Vynikající web nabitý informacemi o historii Zbraslavi, různými články, historickými zajímavostmi i fotografiemi.
www.praha16.cz
Noviny Prahy 16. Nezávislé noviny od roku 2002 pro Prahu 16 - Radotín, Zbraslav, Lipence, Velkou Chuchli a Lochkov.
www.zamek-mnisek.cz

Internetové stránky zámku Mníšek pod Brdy. Prohlídky zámku, výstavy, akce pro děti, svatby, konference. Celoroční provoz.
www.prahounakole.cz
Informační a asistenční centrum pro všechny cyklisty. Podrobná cyklomapa, asistence cyklistům.
SouthPrague.Net
Počítačová komunitní síť, internet.

Cestování MHD

jizdnirady.idnes.cz
idos.cz

vyhledání spojení, jízdní řády,
kombinovaná doprava, MHD + vlaky + autobusy
www.dpp.cz
Dopravní podnik Praha
vyhledání spojení, aktuality, jízdní řády, omezení v dopravě, mimořádné události, zajímavost

www.ropid.cz
Organizace pražské
integrované dopravy

mimořádnosti v provozu, výluky, jízdní řády, mapy, zastávková tabla, tarify a ceny
www.cd.cz
České dráhy
vlaková spojení, e-mapa, info, jízdné a slevy, nákup jízdenek on-line, kalendář železničních akcí

Cestování autem

kamery.praha.eu
 Interaktivní mapa, kamery - možnost trvalého nastavení, radary, teplota vozovky, uzavítky, aktuální informace.
www.praha.eu
Dopravní informace Hl.města Prahy
Místa měření rychlosti, aktuální informace, dopravní omezení a uzavírky.

www.auto.idnes.cz
Plynulost dopravy, události, uzavírky, kamery, mapa.
www.zakruta.cz
Aktuální dopravní situace, nehody, uzavírky aktuální i dlouhodobé.
www.tsk-praha.cz

Technická správa komunikací
Nehody, kamery, zasílání upozornění na blížící se čištění komunikací, aktuální obsazenost P+R, info pro cyklisty, hlášení poruch.

Pro cyklisty

mapa.prahounakole.cz
on-line mapa - cyklotrasy, uzavírky, problematická místa, MHD, stojany
www.praha.eu